Bıkkın Çocuklar Ve Tükenmiş Ebeveynlere Uzman Tavsiyeleri

Bıkkın Çocuklar Ve Tükenmiş Ebeveynlere Uzman Tavsiyeleri

Ebeveynlere Tavsiyeler

 

  • Çocuğunuz ve kendiniz arasına belli sınır koymak gerekir. Çünkü çocuklar bazen istenmedik durumlar yaratabiliyor.
  • Çocuğa karşı belli sorumluluklarını vermek gerekiyor. Bu sorumluluklar ise, kendi elbisesini kendisi seçmeli ve giymeli, banyosunu kendisi yapmalı, tuvalet ihtiyacını destek almadan, tek başına halletmesi gerekir.
  • Çocuğun önüne fırsatlar sunulmalıdır. Sunulmadığı zaman çocuk can sıkıntısı yaşar ve özgüveni kırılır.
  • Ülkenin ve dünyanın ne koşullardan geçtiği düzgün şekilde anlatılmalıdır. Olumsuz durumlardan bahsedip çocuğun karamsar bir yapıya sürüklememek gerekir. Bu durumda çocuk kazanılan her şeyin kıymetini bilecektir.
  • Çocuğa her zaman hayatta mutlu olmayı değil de mutsuzluğunda olduğunu, bunun üstesinden gelmeyi de öğretmek gerekir. Çünkü bazı çocuklar hayatı toz pembe sanabilir.
  • Çocuğun meslek seçimine ve yeteneklerine karışılmamalı.

 

Çocuklarla Ne Gibi Aktiviteler Yapılır?

 

Çocuklarla zaman geçirmek her iki taraftan değerlidir. Ailesiyle kaliteli zaman geçiren çocuklar, kendilerini değerli hisseder. Bununla birlikte pozitif bir düşünce yapısına sahip olur. Kendini ifade etme şansını yakalar. Anne ve baba tarafından bakıldğında ise manevi tatminin yanında, çocuklarına sorumluluk bilinci vermenin mutluluğu oluşur. Resim çizmek, gezilere ve müzelere gitmek, şarkı söylemek, yemek yapmak, konsol oyun oynamak gibi beraberce yapılan aktivitelerle, çocuklarınızla güzel anlar yaşayabilirsiniz.

 

Çocuklara Aşılanacak Sorumluklar Nelerdir?

 

Çocuğun doğruyu söyleyip yalan söylememesi, dine yönelik haram ve helal kavramını öğretmek, toplum önünde nasıl konuşması gerektiği, büyüklere saygılı olması, hayvanları koruması ve zarar vermemesi, yere çöp atılmaması, paylaşmayı bilmesi, uzun bir sırada sırasını bilmesi ve beklemesi, yaşlılara yardımcı olması, trafik kurallarını ve yaya kurallarını bilmesi gibi birçok durumlar çocuğa aşılanmalı ve öğretilmelidir.

 

Ebeveynler Çocuğun Yanında Nasıl Davranmalı?

 

Ebeveyn olmak her zaman sorumluluk gerektiren bir durumdur. Bu nedenle çocukların yanında tartışmaktan kaçınmak ve onları mutsuzluğa sürüklememek gerekir. Çocuklar anne ve babadan ne görürse küçük yaştan itibaren onları yaparlar. Rol model olarak göreceği ilk yer aile olacaktır. Bu nedenle çocuğun yanında kırıcı konuşmak, onu aşağılayacak davranışlar sergilemekten kaçınınız. İleride bunun sorumluluğu bütün ebeveynlere kalır ve kötü sonuçlar ortaya çıkar.

 

 

Etiketler: Bıkkın Çocuklar Ve Tükenmiş Ebeveynler
Mayıs 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR