DEHB Nedir? DEHB Hakkında Tüm Bilinmeyenler

DEHB Nedir? DEHB Hakkında Tüm Bilinmeyenler

DEHB Hastalığının Ortak Özellikleri Nelerdir? 

 

DEHB hastalığının belli başlı bazı özellikleri vardır. Bu özellikler ise DEHB'e sahip olan çocukların neredeyse çoğunda gözükebilir. Bu ortak özellikler ise sırası ile

 

  • Sabit hareket edilmesidir. Bazı hareketlerin sürekli olarak sabitçe yapılması
  • Saldırgan davranışlar. Etrafa karşı saldırgan bazı davranışlara sahip olurlar
  • Dürtüsel davranışlara sahip olurlar.
  • Dikkat dağınıklığına sahip olurlar. Bazı şeylerde, oyunlarda dikkatleri oldukça kolay dağılabilir.

 

 

Fibroidanne Tavsiyesi : Sorti Akıl ve Zeka Oyunu

 

 

DEHB Hastalığının Belirtileri

 

DEHB hastalığının normale göre biraz daha farklı olan davranışları ya da belirtileri vardır. Hastalığa sahip olan çocuklar yaşıtlarına göre gözle görülür şekilde farkedilir. Normale kıyasla olağandışı şekillerde hareket etmesine neden olabilen bir hastalıktır.

 

 

 

 

DEHB'e sahip olan çoğu çocuğun konsantre olmasında ya da odaklanmasında ve dikkat etme, dikkatli davranabilme gibi sorunları vardır. Sınıf ortamında bazı çocuklar sınıfta otururken ve sıralarını beklerken sorun yaşayabilmeleri de söz konusudur. Öğretmenin sorduğu bir soruya cevap verirken söz hakkı almadan, diğer arkadaşlarına fırsat tanımadan cevap verebilirler. Bu çocuklar hastalıklarından dolayı özel çocuklardır. Sınıfta hayal kurmaya çok eğilimlidirler. Olduğundan ya da normalden daha fazla konuşabilir, konuşanın sözünü kesebilirler.

 

DEHB Hastalığının Tedavisi

 

Fibroidanne Tavsiyesi : Brain Box İlk Resimlerim - Türkçe

 

DEHB hastalığının bir tedavisi vardır. İlaçlı tedavi, DEHB hastalığı için tek başına yeterli değildir. Hastalığın altında yatan eksikliği, yetersizliği sadece maskeleyebiliyor. Anne-baba eğitimi, ilişkisi, bireysel görüşme ve edilen sohbetler de bir tedavi yoludur. Tedavide önemli olan erken ve doğru bir teşhis ile tedavi edilmesidir. Fakat bunların sonucunda da ilaç tedavisi kaçınılmazdır. Tedavi sırasında kullanılan ilaçlar ile hastalık daha çabuk tedavi edilip, olumlu bir sonuç alınmasını sağlıyor.

 

Etiketler: DEHB Hakkında Tüm Bilinmeyenler
Haziran 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR