Dil Gelişiminde Önemli Kilometre Taşları

Dil Gelişiminde Önemli Kilometre Taşları

Alıcı Dil Gelişimi 

 

Bebeğiniz 3. Ayın sonunda artık çevresini keşfetmeye ve etrafında olan bitenleri fark etmeye başlar. Böylece iletişimin ilk evresi alıcı dil gelişimi oluşmaya başlar. Alıcı dil, daha çok komut ve ifadeleri anlamaya yönelik olan dildir. Bu dönemde bebekle etkin iletişim kurmak dil gelişimi açısından gereklidir. Bebekle iletişimin ilk evresi onunla göz kontağı kurmaktır. Konuşurken yüzüne bakarak, tatlı bir ses tonuyla, adıyla hitap ederek konuşmak etkili olur.

 

 

 

 

 

 

İfade Edici Dil Gelişimi

 

Alıcı dil gelişiminde kat edilen basamakların sonunda, 18. Ay itibariyle bebeğinizde ifade edici dil gelişimi hızlanır. Bu dönemde bebek vücudunun belirli bölümlerini gösterir, nesnelerin isimlerini bilir ve tek kelimeden oluşan cümleler kurmaya başlar. Bu dönemde önceye nazaran daha ilgili ve daha aktif olunmalıdır. Motor gelişimini de yarılayan bebeğiniz için bu dönemde konuşmasını destekleyecek kutu oyunları ve kitaplar dil gelişiminde etkili araçlardır.

 

 

0-2 Yaş Dil Gelişimine Destek Nasıl Olmalı?

 

Bebekler dünya geldiği andan itibaren iletişime muhtaçtır. Bebeğin içinde bulunduğu sosyal ve psikolojik ortam dil gelişimi açısından önemlidir. Dil gelişiminin sorunsuz ve etkili bir gelişim göstermesi için bebekle her an iletişimde olmak gerekir. Peki, bunun için neler yapılabilir?

 

Bebeğiniz 3.aydan itibaren nesneleri daha net görmeye başlar. Ona aynalı oyuncaklar alarak kendisini daha iyi keşfetmesine yardım edebilirsiniz.

 

Bebeğiniz doğduğu andan itibaren onunla bol bol konuşup, ona masallar anlatabilirsiniz.

 

Önerilen Ürün : Bilmecelerle İlk Kelimelerim

 

Bebeğinize kitaplar okuyabilirsiniz. İlk zamanlar kitaplar ilgisini çekmese de onun dil gelişimine büyük katkı sağlar.

 

En azından 0-2 yaş süresinde onu ekrandan uzak tutmalısınız.

 

Ritimli, müzikli oyuncak ve ninnilerle konuşmayı eğlenceli hale getirebilirsiniz.

 

Bebeğinizin dil gelişimi için en etkili yol da onu dinlemek! Bebeğinizi dinleyin, konuşması için fırsatlar oluşturun.

 

 

Etiketler: bebeklerde dil gelişimi
Mayıs 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR