Matematik Yeteneğini Geliştiren Zeka Oyunları

Matematik Yeteneğini Geliştiren Zeka Oyunları

 

Oyunlar oynayarak matematik yeteneğini geliştirmek isteyenler için birçok zekâ oyunu bulunuyor.  Aşama aşama ilerleyen oyunlar, her aşamada daha da zorlaşarak beynin çalışmasını ve matematiğin gelişmesini sağlıyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz zekâ oyunları, matematik yeteneğinizi geliştirmeniz için oldukça yararlı olacaktır. İşte sizler için matematik yeteneğinizi geliştiren zeka oyunlarımız;

 

Matematiği Geliştirecek Zekâ Oyunları

 

Sitemizde sizler için hazırlamış olduğumuz matematik yeteneğini geliştirecek birçok oyun bulunuyor. Bu oyunlardan birini veya birkaçını oynayarak matematiğinizi geliştirip, analitik düşünce yetkinliğine sahip olabilirsiniz. Bu oyunlardan bazıları şunlardır;

 

 

Bu oyunlar, matematik yeteneğinizi geliştirecek tarzda tasarlanmış zekâ oyunlarıdır. Sitemizde belirttiğimiz bu oyunlardan seçtiklerinizi oynayarak matematik zekânızı geliştirebilirsiniz. Oyun seviyeleri kolaydan zora doğru adım adım ilerliyor ve seviyenizi belirgin bir şekilde yükseltecek hale getiriyor. İlk bölümlerden başlayarak yavaş yavaş diğer bölümlere geçebilir ve kendi seviyenizin üstünde oyunları deneyerek pratik kazanabilirsiniz.

 

Renkli Bloklar Oyunu

 

Renkli Bloklar Oyunu

 

Renkli bloklar oyunuyla, ekrana gelen blokların sayısını bulmaya çalışıyor ve sayı yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. İlk başta bakıldığında bu oyun oldukça basit görülebilir ancak oyun ilerledikçe zorlaştığını ve çözmekle uğraştığınızı göreceksiniz. Oyun sizden, ekranda kaç adet blok bulunduğunu çözmenizi istiyor ancak aşamalar ilerledikçe sayıları hesaplamakta zorlanıyorsunuz. Oyunda kazanacağınız pratikler sayesinde zekânızı geliştirebiliyor ve matematiğinizi ilerletebiliyorsunuz.

 

Line Up Oyunu

 

Line Up

 

Sizler için önerdiğimiz bir diğer zekâ oyunu ise Line Up oyunudur. Oyunun amacında, verilen sayıları büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe sıralamanız gerekiyor. Belirli bir süre içerisinde sıraladığınız oyun, zamanla diğer kademeye geçiyor ve zorlaşıyor. Bu oyunu oynayarak matematiğinizi geliştirmeyi tercih edebilirsiniz.

 

Hızlı Matematik Oyunu

 

Hızlı Matematik

 

Hızlı Matematik oyunu, bildiğimiz dört işlem olarak ayarlanmış bir zekâ oyunudur. Bu oyunda sizlere verilen dört işlem sorularını yapıyor ve bu şekilde ilerliyorsunuz. İlerledikçe işlemler daha karmaşık ve zor hale geliyor. Matematik yeteneğinizi geliştirmek için tercih edebileceğiniz en doğru oyunlardan birisi dört işlem oyunudur.

 

Brain Box Matematik Oyunu

 

Brain Box Matematik

 

İşlemi doğrula oyunu ile size verilen işlemlerin sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. İşlem sonucuna göre, doğru veya yanlış olduğunu işaretliyor ve bu şekilde ilerliyorsunuz. Sorulara verdiğiniz cevaplara göre puan alıyor ve puanlarla birlikte diğer bölümlere geçiyorsunuz. Matematik yeteneğinizi ilerletmek için sizin için araştırdığımız bu oyuna göz atabilirsiniz.

 

 

Etiketler: matematik zekası geliştiren kutu oyunları
Haziran 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR