Sosyallik Kazandıran Zeka Oyunları Hangileri?

Sosyallik Kazandıran Zeka Oyunları Hangileri?

Sosyallik kazandıran oyunlar, kişiyi hem topluma karşı hem de kendi iç dünyasında geliştirmek için yararlı ve eğlenceli olur. Bu sayede oyunlar, kişiler ile beyne faydalı olmuş olurlar.

 

Oyun Türleri Nelerdir?

 

  • Genel olarak bu oyun türleri bulmaca, su doku gibi oyunlar olarak karşımıza çıkar.
  • Bu oyun türü satranç, dama, tabu gibi oyunlar olur.

 

Beyin için egzersiz olarak eğlenceli spor oyunları da oynanabilir. Örneğin yürümek, koşmak, antreman yapmak beyin için çok sağlıklı olabiliyor.

 

Beyin İçin Bu Oyunlar Neden Önemlidir?

 

Beyin için bu oyunları oynamak beyni sürekli aktif yapar ve beyinin gelişiminde için çok önemli rol oynar. Bundan dolayı beyni sürekli aktif tutmanın sonucunda, ileride yaşlılık döneminde zekâ oyunlarının çok fazla yararı bulunur. Bu açıdan bakıldığında beyin hem sol hem de sağ beyin olarak aktif şekilde çalışır.

 

Zekâ Oyunu Oynamayan İnsanlar Nasıl Olur?

 

Zekâ oyunlarını oynamayan ve beynini sürekli aktif tutmayan insanlar genellikle düşünmez ve a-sosyal olarak bilinirler. Bu durumda bu insanlar hiçbir şekilde beyinlerini çalıştırmaz ve ileride yaşlandıkları zaman unutkanlık hastalığına yakalanırlar. Bundan ötürü zeka oyunu oynamanın faydası büyük ve önemli olmuştur. Oynayanların beyni sürekli ve daima aktif oluyor ama oynamayanlar hafıza sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor.

 

Günümüz Teknolojisi Zekâ Oyunlarına Engel mi?

 

Günümüzde artık teknoloji ileri bir boyuta ulaştığı için insanların yarısından fazlası zamanının çoğunu bilgisayar, tablet ve telefon başında geçiriyor. Teknoloji bağımlılığı,beynnin tembelleşmesine ve rasyonel kullanımda zorluğa neden oluyor. Zekâ oyunlarını daha çok bilgisayarda aradıkları için genel olarak bir faydasını gördükleri söylenemez.

Bu açıda bakıldığında teknoloji insanların oyun alanlarını da kısıtlar ve kendine bağladığı için zekayı kullanmaya yöneltmez. Bazı durumlarda sosyallik kazanmak için zekâ oyunları oynamak, özellikle çocuk ve genç yaşlarda fayda sağlar. İleride yaşlı olunca beyin aktif olmadığı zaman zorluk yaşanır. Bundan ötürü bu oyunlar her zaman faydalı ve sağlıklı yönden iyi olmuştur.

 

 

Etiketler: sosyallik için oyunlar
Haziran 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR